Български English Français
Начало » КЗЛД отбеляза Денят за защита на личните данни

КЗЛД отбеляза Денят за защита на личните данни

28.01.2016
КЗЛД отбеляза Денят за защита на личните данни
 
На 28 януари 2016 г. Комисията за защита на личните данни отбелязва за 10-ти пореден път Денят за защита на личните данни. И тази година акцент в събитието е диалогът на КЗЛД с гражданите и администраторите на лични данни. По традиция денят е обявен за „Ден на отворените врати“. Открита е приемна в сградата на комисията, за прием на граждани и администратори на лични данни, желаещи да получат експертна помощ и  актуална информация по въпроси, свързани със защитата на личните данни. Посетилите приемната граждани и представители на бизнеса задаваха  въпроси, свързани с международни трансфери на данни, защита на данните в интернет, мониторинг и контрол на работното място и др.
По повод Деня за защита на личните данни, КЗЛД обяви конкурс за детско и ученическо творчество (рисунка, есе, стихотворение). Темата на конкурса е „Какво другите знаят за мен“. Връчването на наградите ще бъде на 1 юни 2016 г. по повод Международния ден на детето, както и 14-годишнината от създаването на КЗЛД. Друга инициатива на КЗЛД, обявена по повод празника, е годишна награда за журналистика, която да бъде връчвана ежегодно на журналисти с най-голям принос за популяризиране на правото на гражданите за защита на личните данни. Първата награда ще бъде връчена на 28 януари 2017 г. Подробности относно организирането на конкурсите ще бъдат уточнени допълнително чрез сайта на КЗЛД. 
В Деня за защита на личните данни, Комисията за защита на личните данни внесе в деловодството на Народното събрание Годишния отчет за дейността си през 2015 година

Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Cookie Settings