Български English Français
Начало » Конференция на ЕНОЗД 2022 : Необходим е паневропейски подход за ефективно прилагане на правилата за защита на личните данни

Конференция на ЕНОЗД 2022 : Необходим е паневропейски подход за ефективно прилагане на правилата за защита на личните данни

21.06.2022
 
На 16 и 17 юни 2022 г. се проведе конференция „Бъдещето на защитата на данните: ефективно прилагане на правилата в дигиталния свят, организирана от Европейския надзорен орган по защита на данните (ЕНОЗД). Участваха както присъствено, така и дистанционно над 2000 участници.
В рамките на двудневната конференция в общо 16 сесии, семинари и други събития, над 100 изтъкнати лектори споделиха своите виждания за бъдещето на защитата на личните данни в дигиталния свят.
В основната си реч Европейският надзорен орган по защита на данните Войчех Виевиоровски заяви своята убеденост, че паневропейски подход за ефективно прилагане на правилата за защита на личните данни е необходима стъпка за гарантиране на реална и последователна защита на правата на защита на данните и поверителността в целия Европейски съюз.
Дискусиите на конференцията показаха, че такава дългосрочна визия за бъдещето на защитата на данните е важна и възможна в близко бъдеще стъпка.

Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2