Български English Français
Начало » КЗЛД с отличие от AFCEA Sofia

КЗЛД с отличие от AFCEA Sofia

05.12.2018
КЗЛД с отличие от AFCEA Sofia
На 3 и 4 декември 2018 г. в София се състоя TechNet Sofia 2018 - юбилейна конференция по случай 25-та годишнина на AFCEA Sofia. Конференцията бе организирана от AFSEA Sofia и проведена под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната на Република България, Красимир Каракачанов.
AFCEA е абревиатура на Armed Forces Communications and Electronics Association, запазена като традиция от създаването на асоциацията през 1946 г. В нея са обединени представители на държавните органи, бизнеса, научни организации, промишлеността и др. Тя е неправителствено, неполитическо и непечелившо дружество с идеална цел. Целта е да осигури в регионален и международен мащаб среда за обмен на идеи и информация за модернизация на въоръженията, техниката, електрониката, информационните и комуникационните технологии и създаване на условия за тяхното развитие и успешно внедряване в интерес на националната сигурност и други сфери на обществения живот.
В двата конферентни дни на TechNet Sofia 2018 бяха изнесени множество доклади и презентации, свързани с различни аспекти на информационната сигурност като част от националната сигурност. Един от лекторите на Конференцията бе членът на КЗЛД проф. Веселин Целков, който изнесе доклад на тема „Защитата на личните данни – важен стълб на информационната сигурност.
В присъствието на генералния мениджър за Европа на AFCEA International, ген. Ерик Щаудахер, бяха връчени сертификати и отличия за институционален и персонален принос в сферата на защита на националната сигурност, както и в работата на AFCEA.
Комисията за защита на личните данни бе отличена в категорията „институции за приноса ѝ в изграждането на националната система за защита на личните данни като част от общонационалната система за сигурност, както и за изключително партньорство на AFCEA Sofia.
За индивидуален принос в работата на AFCEA Sofia бе отличен и получи сертификат проф. Веселин Целков – член на КЗЛД.Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Cookie Settings