Начало » Достъпност

Достъпност

Уеб сайтът на Комисия за защита на личните данни е създаден с мисълта да бъде достъпен за колкото се може повече хора, включително и потребители, използващи екранни четци и други помощни технологии. Въпреки че е създаден да бъде достъпен за всички, без значение как разглеждат Интернет, някои типове съдържание са недостъпни по своето естество. Например, видео демонстрациите са недостъпни за потребителите на браузъри, базирани на текст, и невизуални браузъри.
 
Преглеждане на страници в режим на повишена четливост
Ако сте променили опциите за показване на Windows, за да използват повишена четливост, Internet Explorer игнорира настройките на Windows и показва страниците както са създадени. За да видите страниците в режим на повишена четливост, направете следното:
· В Internet Explorer, в менюто Инструменти щракнете върху Опции за Интернет, след което в раздела Общи щракнете бутона Достъпност.
· Поставете отметки в Игнорирай указаните в уеб страниците цветове, Игнорирай указаните в уеб страниците стилове на шрифтове и Игнорирай указаните в уеб страниците размери на шрифтове и след това щракнете върху OK
За информация за преглеждането на страници в режим на повишена четливост с други уеб браузъри вижте тяхната помощна информация.
 
Алтернативен текст
Изображенията, използвани на страниците на сайта, съдържат алтернативен текст, който предлага текстово описание на изображението за употреба от екранни четци и други подпомагащи технологии. В случаите, когато алтернативният текст не предлага информация или просто ще повтори околния текст, той може да бъде изключен.Комисия за защита на личните данни, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Cookie Settings